ΑΝΟΙΚΤΑ  9.00 - 16.00

«B’ Squares» Bernadette Mergaerts

Με φωτογραφική έκθεση συνεχίζει τις δράσεις της για το φετινό καλοκαίρι , η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας.

Από την Πέμπτη 10 Αυγούστου έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, η Βελγίδα Bernadette Mergaerts εκθέτει τις φωτογραφίες της στην Αίθουσα Τέχνης, στον Κήπο του Λαού.

Στην ηλικία των 10 ετών, η Bernadette Mergaerts γοητεύτηκε από την μικρή Kodac Instamatic -δώρο της μητέρας της- και μέσα από τον φακό της άρχισε να ανακαλύπτει τον κόσμο. Αυτοδίδακτη, αρχικά δούλεψε μόνο σε ασπρόμαυρο φόντο.
Με σπουδές γεωγραφίας, δούλεψε διαδοχικά στον τομέα πληροφορικής και το τμήμα επικοινωνίας του παν/μίου Vrije Universiteit των Βρυξελλών, ενώ για τρία χρόνια εργάστηκε ως φωτογράφος στο γραφείο του πρωθυπουργού του Βελγίου.
Από το 2014 αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην φωτογραφία και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ως διδάσκουσα στην Σχολή Καλών Τεχνών ESA LE75 στις Βρυξέλλες, ενώ έχει εκδώσει πέντε μικρά βιβλία.

Μια γεωγράφος / φωτογράφος λοιπόν, που εδώ και χρόνια ονειρεύεται να βγάζει φωτογραφίες σε “τετράγωνο”. “Αφηγείται” τις στιγμές της γειτονιάς, τις βόλτες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τετράγωνα σε πόλεις άλλες, έξω από την χώρα της και κυρίως στην Μαγιόρκα και την Κέρκυρα.
Στιγμές σε λιθόστρωτα πεζοδρόμια, σε χαμένες γωνιές, σε ασυνήθιστα αντικείμενα, στιγμές με φίλους που αγάπησαν, μοιράστηκαν και επινόησαν τις δικές τους ιστορίες στο… τετράγωνο.
Στιγμές μέσα από την ματιά της Γεωγράφου με τα σύννεφα, το έδαφος, την βλάστηση, τις πρώτες ύλες.

Η ίδια δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη, αφού οι φωτογραφίες της θα φιλοξενηθούν στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, δυο βήματα από ένα άλλο σημαντικό “τετράγωνο”: την Πλατεία Σπιανάδα!

Mergaerts Travel
Mergaerts Shadow
Mergaerts Buses

The event is finished.

Date

10 Αυγ 2017 - 10 Σεπ 2017
Expired!

Time

Τρίτη – Κυριακή
10:00 - 16:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 10 Αυγ 2017 - 10 Σεπ 2017
  • Time: 03:00 - 09:00

Labels

Περιοδικές Εκθέσεις
Αίθουσα Τέχνης

Location

Αίθουσα Τέχνης
Κήπος παλαιού Ανακτόρου Αγ. Γεωργίου και Μιχαήλ)

Organizer

Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
Phone
26610-48690
Email
pinakcrf1@gmail.com
Website
https://artcorfu.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου)
Κέρκυρα 491 00, Ελλάδα
Τηλ:2661 048690

News & Press

Press Room
CM News