ΑΝΟΙΚΤΑ  9.00 - 16.00

Έκθεση Λήδας Πάττα / ΜΕΛΕΤΗ ΣΠΟΡΟΥ

Με την έκθεση της Λήδας Πάττα / ΜΕΛΕΤΗ ΣΠΟΡΟΥ η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων συμμετέχει στο 16ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας & Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, την περίοδο 11 – 29 Μαΐου 2023.

Η Λήδα Πάττα είναι εικαστικός διευρυμένων μέσων, με έδρα -κυρίως- την Αθήνα. Κατέχει Πτυχίο Ζωγραφικής και Μεταπτυχιακό στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, έχει λάβει υποτροφία Επίδοσης Σπουδών στην Α.Σ.Κ.Τ. από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών το 2001, υποτροφία Μεταπτυχιακών Σπουδών στην ειδίκευση “Εικαστικές Τέχνες και Νέα Μέσα” από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών το 2005, ενώ παράλληλα είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει εργαστεί ως Εκπαιδευτικός Τέχνης στην Α/θμια, Β/θμια, Μεταδευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το 2019 εξελέγη μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Για την έκθεση ΜΕΛΕΤΗ ΣΠΟΡΟΥ που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη, η Λήδα Πάττα αναφέρει:

Είναι μέρος ενός Σχεδίου Κήπου που έχει στόχο τη μελέτη και την αξιοποίηση σπόρων. Ο σπόρος που είναι άξιος να φυτευτεί, είναι σπάνιος. Είναι το δώρο εκείνου που δεν διαφθείρεται.

Είναι το αποτέλεσμα γενναίων πράξεων, σχεδόν ηρωικών, απέναντι σε οποιαδήποτε επιχείρηση βασισμένη στο φόβο και τη βαρβαρότητα (…)

Διηγούμαι ιστορίες, μπαίνοντας σε ρόλους. Το πείραμα, η ανατροπή και η περιπέτεια, κυρίως σε σχέση με την ανθρώπινη κατάσταση και συμπεριφορά, είναι η μέθοδος που επεξεργάζομαι. Τα εκφραστικά μου μέσα και υλικά είναι πολλαπλά και η έρευνά μου συχνά τα διευρύνει. Υποκλίνομαι στην έμπνευση. Την ακολουθώ στο άγνωστο, στο καινούριο, στο απρόβλεπτο. Το κίνητρό μου στη ζωή και την εργασία είναι η απόλαυση. Όλες οι απολαύσεις (…)”

Η έκθεση που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) σηματοδοτεί την έναρξη του 16ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (https://avarts.ionio.gr/festival/2023/gr/events/431/) και θα διαρκέσει έως τις 28 Μαΐου 2023, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.


Ημέρες & ώρες λειτουργίας:

Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά)

Γενική είσοδος: Ελεύθερη για το κοινό

Δωρεάν είσοδος: ανήλικοι έως και 17 ετών, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικοί – συνοδοί μαθητών 

Επικοινωνία:

26610 48690 / pinakcrf1@gmail.com

The event is finished.

Date

11 - 28 Μαΐ 2023
Expired!

Time

Time of start date: 19:00
19:00 - 16:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 11 - 28 Μαΐ 2023
  • Time: 12:00 - 09:00

Labels

Περιοδικές Εκθέσεις
Κήπος του Λαού

Location

Κήπος του Λαού
Παλαιά Ανάκτορα Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου

Organizer

Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
Phone
26610-48690
Email
pinakcrf1@gmail.com
Website
https://artcorfu.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου)
Κέρκυρα 491 00, Ελλάδα
Τηλ:2661 048690

News & Press

Press Room
CM News