ΑΝΟΙΚΤΑ  9.00 - 16.00

Τάσος Μαντζαβίνος “Ποιητής & Έρως”

Η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας φιλοξενεί για πρώτη φορά, έργα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου Τάσου Μαντζαβίνου. Του επτανήσιου που δεν έχει εκθέσει ποτέ στη γενέτειρά του, την Κεφαλονιά και για το λόγο αυτό αισθάνεται την έκθεσή του στην Κέρκυρα, ως έναν “σταθμό” και κυρίως ως μια ψυχοσυναισθηματική “επιστροφή”, στον ευρύτερο τόπο καταγωγής του.

Όπως αναφέρει η Επιμελήτρια – Ιστορικός Τέχνης, Ροζαλία Αδαμοπούλου “Στην έκθεση Ποιητής & Έρως παρουσιάζονται συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία της τέχνης του Τάσου Μαντζαβίνου, του ποιητή-ζωγράφου που ακούραστα στοχάζεται  πάνω  στην υπαρξιακή κατάσταση του ανθρώπου και την αέναη ταλάντευσή του ανάμεσα στο μοναχικό και το συντροφικό, το εσωτερικό και το εξωτερικό, το πνευματικό και το υλικό, το ψυχικό και το σαρκικό. 

Οι μεγάλοι πίνακες με τα δυνατά εξπρεσιονιστικά χρώματα, την υποβλητική ατμόσφαιρα, τις σαφείς αναφορές στην παράδοση και το έντονο προσωπικό στοιχείο του καλλιτέχνη, επιβάλλονται στον επισκέπτη προκαλώντας αίσθηση. Ο Τάσος Μαντζαβίνος επιστρέφει στα Επτάνησα και μας ταξιδεύει σε τόπους που φέρουν το άρωμα όλων των επιρροών της τέχνης του.”

Η έκθεση “Ποιητής & Έρως” αποτελεί για την Πινακοθήκη του Δήμου διπλή πρόκληση. Αφενός μεν γιατί προβάλλει το έργο του Τάσου Μαντζαβίνου, αφετέρου γιατί συνεργάζεται για πρώτη φορά με κάποιους από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συλλέκτες. Δεν είναι άλλοι από τους Σωτήρη Φέλιο, Γιώργο Βογιατζόγλου αλλά και Χρίστο Χριστοφή, Χριστίνα Αγγελή – Βενέτη, οι οποίοι  δανείζουν έργα των συλλογών τους.

Η έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου, θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου 2019, ολοκληρώνοντας το ετήσιο πρόγραμμα της Πινακοθήκης του Δήμου, για το 2018.

Είσοδος ελεύθερη

Info

Εγκαίνια:                                     Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 & ώρα  8:00 μ.μ.

Χώρος:                                        Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου

Διάρκεια έκθεσης:                    23/11/2018 – 13/01/2019

Ημέρες & ώρες λειτουργίας:  Καθημερινά, 10:00 – 16:00 (εκτός Δευτέρας & αργιών)

Επικοινωνία:                               26610 48690 & pinakcrf1@gmail.com

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παλαιά Ανάκτορα (Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου)
Κέρκυρα 491 00, Ελλάδα
Τηλ:2661 048690

News & Press

Press Room
CM News